Je bekijkt nu Flex Dal Voordeel: Voordelig reizen bij de NS?

Flex Dal Voordeel: Voordelig reizen bij de NS?

Reist u regelmatig met de trein, maar niet elke dag? Wilt u profiteren van korting in de daluren, maar ook de vrijheid hebben om uw abonnement aan te passen aan uw reisbehoeften? Dan is Flex Dal Voordeel iets voor u. In dit artikel leggen we uit wat Flex Dal Voordeel is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is Flex Dal Voordeel?

Flex Dal Voordeel is een abonnement van NS waarmee u 40% korting krijgt op uw treinreizen in de daluren. De daluren zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 6.30 uur, en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Het moment van inchecken bepaalt of u met korting reist.

Flex Dal Voordeel kost € 5,60 per maand en is maandelijks aan te passen of op te zeggen. U kunt bijvoorbeeld uw abonnement pauzeren als u een maand niet of minder reist, of overstappen naar een ander abonnement als dat beter bij u past. U betaalt uw reizen achteraf via automatische incasso, dus u hoeft geen saldo te laden op uw OV-chipkaart.

Hoe werkt Flex Dal Voordeel?

Om Flex Dal Voordeel te gebruiken, heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig. U kunt Flex Dal online bestellen via de website van NS of via de NS-app. U kunt ook naar een NS-servicebalie gaan om uw abonnement te regelen.

Als u Flex Dal Voordeel heeft, kunt u gewoon in- en uitchecken bij de poortjes of paaltjes op het station. U hoeft geen saldo te laden op uw OV-chipkaart, want u betaalt uw reizen achteraf via automatische incasso. U krijgt elke maand een overzichtelijke factuur met al uw reizen en kosten.

Met Flex Dal kunt u ook reizen met bus, tram en metro. U betaalt dan het normale tarief zonder korting. U kunt ook gebruikmaken van andere diensten zoals OV-fiets, fietsenstallingen, Greenwheels deelauto’s en P+R parkeren. Deze kosten worden ook achteraf in rekening gebracht.

Voordelen

Flex Dal Voordeel heeft veel voordelen voor reizigers die regelmatig met de trein reizen, maar niet elke dag. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • U reist met 40% korting in de daluren, waardoor u flink kunt besparen op uw treinkosten.
  • U kunt uw abonnement elke maand aanpassen of opzeggen, waardoor u flexibel bent en alleen betaalt voor wat u gebruikt.
  • U hoeft geen saldo te laden op uw OV-chipkaart, waardoor u sneller en makkelijker kunt reizen.
  • U betaalt uw reizen achteraf via automatische incasso, waardoor u meer overzicht en controle heeft over uw uitgaven.
  • U kunt ook reizen met bus, tram en metro en gebruikmaken van andere diensten zoals OV-fiets, fietsenstallingen, Greenwheels deelauto’s en P+R parkeren.

Nadelen

Een mogelijk nadeel van Flex Dal Voordeel is dat u geen korting krijgt als u in de spits reist. De spitsuren zijn van maandag tot en met vrijdag van 6.30 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.30 uur. Als u vaak in de spits reist, kan een ander abonnement voordeliger zijn. U kunt altijd overstappen naar een ander abonnement als dat beter bij u past.

Een ander mogelijk nadeel van Flex Dal is dat u uw reizen achteraf betaalt via automatische incasso. Dit betekent dat u geen controle heeft over het moment van betalen, en dat u mogelijk verrast wordt door een hoge factuur aan het einde van de maand. U kunt wel uw reiskosten inzien via Mijn NS of de NS-app, en u kunt ook een limiet instellen voor uw maandelijkse uitgaven. Als u deze limiet overschrijdt, kunt u niet meer reizen met Flex Dal totdat u uw factuur heeft betaald.

Een derde mogelijk nadeel van Flex Dal is dat u geen Keuzedagen kunt bestellen. Keuzedagen zijn extra voordelige treinkaartjes voor reizigers van 60 jaar en ouder, waarmee zij zeven keer per jaar onbeperkt kunnen reizen in de daluren. Keuzedagen zijn alleen beschikbaar voor klassieke abonnementen, zoals Dal Voordeel of Altijd Voordeel. Als u gebruik wilt maken van Keuzedagen, kunt u niet overstappen naar Flex Dal Voordeel.

Dit zijn enkele mogelijke nadelen van Flex Dal Voordeel. U moet zelf afwegen of deze nadelen opwegen tegen de voordelen die Flex Dal Voordeel biedt, zoals de korting in de daluren, de flexibiliteit om uw abonnement aan te passen of op te zeggen, en het gemak om geen saldo te laden op uw OV-chipkaart.

Voor wie is Flex Dal Voordeel geschikt?

Flex Dal Voordeel is geschikt voor reizigers die regelmatig met de trein reizen, maar niet elke dag. Bijvoorbeeld als u een paar keer per week naar uw werk of studie gaat, of als u af en toe een dagje uit gaat met de trein.

Flex Dal is vooral voordelig als u in de daluren reist, want dan krijgt u 40% korting op uw treinreis. Als u vaak in de spits reist, kan een ander abonnement voordeliger zijn. U kunt altijd overstappen naar een ander abonnement als dat beter bij u past.

Conclusie

Flex Dal is een abonnement van NS waarmee u 40% korting krijgt op uw treinreizen in de daluren. U kunt uw abonnement elke maand aanpassen of opzeggen, en u betaalt uw reizen achteraf via automatische incasso. U hoeft geen saldo te laden op uw OV-chipkaart, en u kunt ook gebruikmaken van andere diensten zoals OV-fiets, fietsenstallingen, Greenwheels deelauto’s en P+R parkeren. Flex Dal is geschikt voor reizigers die regelmatig met de trein reizen, maar niet elke dag. U kunt nu Flex Dal drie maanden lang proberen voor slechts € 2,50 per maand. Met Flex Dal reist u voordelig en flexibel met de trein.

Geef een reactie