Je bekijkt nu TDG Beurs: Uitleg & Advies Voor Beleggers

TDG Beurs: Uitleg & Advies Voor Beleggers

Bent u op zoek naar een manier om flexibel en divers te beleggen in aandelen, ETF’s, obligaties of beleggingsfondsen? Wilt u profiteren van lage transactiekosten, ruimere openingstijden en een breed aanbod aan producten? Dan is de tdg beurs misschien iets voor u. Deze beurs is een Duitse effectenbeurs die zich richt op particuliere beleggers. In dit artikel leggen we uit wat de tdg beurs is, hoe u er kunt beleggen en waar u op moet letten als u via deze beurs wilt beleggen. 

Wat is de TDG beurs?

Tdg beurs is de afkorting van Tradegate Exchange, een Duitse effectenbeurs die zich richt op particuliere beleggers. Tradegate is voor 60% eigendom van Deutsche Börse AG, een van de grootste beurzen in Europa. 

Tradegate biedt meer dan 10.000 effecten aan uit de hele wereld, waaronder Nederlandse, Europese en Amerikaanse aandelen. Tradegate heeft ook ruimere openingstijden dan de meeste andere beurzen: van 08:00 tot 22:00 uur.

Het is interessant voor beleggers om verschillende redenen: 

  • Ten eerste zijn de transactiekosten op Tradegate relatief laag: €3,90 per transactie. Dit kan vooral voordelig zijn voor beleggers die regelmatig kleine bedragen in aandelen willen investeren, bijvoorbeeld via de DCA methode.
  • Ten tweede biedt Tradegate de mogelijkheid om te profiteren van koersbewegingen buiten de reguliere markturen. Zo kunt u bijvoorbeeld reageren op nieuws of gebeurtenissen die na het sluiten van de andere beurzen plaatsvinden.
  • Ten derde heeft Tradegate een breed aanbod aan producten, waardoor u als belegger veel keuzevrijheid heeft. 

Hoe kunt u beleggen via de TDG beurs?

Om te kunnen beleggen via tdg beurs heeft u een account nodig bij een online broker die toegang heeft tot deze beurs. Een voorbeeld van zo’n broker is DEGIRO, een van oorsprong Nederlandse broker. Bij DEGIRO kunt u eenvoudig een gratis account aanmaken en geld storten via iDEAL of bankoverschrijving.

Als u eenmaal een account heeft bij DEGIRO, kunt u op zoek gaan naar het aandeel of product dat u wilt kopen via tdg beurs. U kunt hiervoor gebruik maken van de zoekfunctie op het platform van DEGIRO. Typ de naam of het symbool van het aandeel in en kies het product met de beursafkorting ‘TDG’. U ziet dan de actuele koers, het orderboek en andere relevante informatie over het product.

Om een order te plaatsen op tdg beurs, klikt u op de knop ‘Kopen’ of ‘Verkopen’ en vult u het aantal aandelen of het gewenste bedrag in. U kunt ook kiezen uit verschillende ordertypes, zoals een limietorder of een marktorder.

Een limietorder houdt in dat u een maximale of minimale prijs aangeeft waartegen u wilt kopen of verkopen. Een marktorder houdt in dat u de best beschikbare prijs accepteert op het moment van uitvoering. Nadat u uw order heeft ingevoerd, klikt u op ‘Bevestigen’ en wordt uw order verstuurd naar tdg beurs.

Aandachtspunten

Beleggen via tdg beurs kan voordelen hebben, maar ook nadelen of risico’s. Hieronder noemen we enkele punten waar u op moet letten als u via deze beurs wilt beleggen.

  • Aansluitingskosten: voor elke beurs waarop u effecten aanhoudt, rekent DEGIRO €2,50 per jaar aan aansluitingskosten. Dit geldt ook voor tdg beurs. Als u dus effecten koopt via verschillende beurzen, kunnen deze kosten oplopen. Het kan daarom verstandig zijn om uw effecten zoveel mogelijk te clusteren op een paar beurzen.
  • Valutarisico: als u belegt in effecten die genoteerd zijn in een andere valuta dan de euro, loopt u het risico dat de wisselkoers verandert. Dit kan invloed hebben op de waarde van uw beleggingen in euro’s. 
  • Liquiditeit: de liquiditeit van een beurs geeft aan hoe makkelijk het is om effecten te kopen of verkopen tegen een redelijke prijs. Hoe hoger de liquiditeit, hoe kleiner het verschil tussen de bied- en laatprijs (de spread) en hoe sneller uw order wordt uitgevoerd. De liquiditeit van tdg beurs kan lager zijn dan die van andere beurzen, vooral buiten de reguliere markturen. Dit betekent dat u mogelijk meer moet betalen of minder ontvangt voor uw effecten dan op andere beurzen. Het is daarom aan te raden om altijd de spread te controleren voordat u een order plaatst en om een limietorder te gebruiken in plaats van een marktorder.
  • Volatiliteit: de volatiliteit van een beurs geeft aan hoe sterk de koersen schommelen. Hoe hoger de volatiliteit, hoe groter de kans op grote winsten of verliezen. De volatiliteit van tdg beurs kan hoger zijn dan die van andere beurzen, vooral buiten de reguliere markturen. Dit komt doordat er minder handelaren actief zijn en er meer invloed is van nieuws of gebeurtenissen. 
  • Belastingen: Ook op deze beurs zal sprake zijn van bronbelastingen op dividend, afhankelijk van de vestigingsplaats van het beursgenoteerde bedrijf.

Conclusie

Tdg beurs is een Duitse effectenbeurs die zich richt op particuliere beleggers. Tradegate biedt lage transactiekosten, ruimere openingstijden en een breed aanbod aan producten. Dit kan interessant zijn voor beleggers die flexibel en divers willen beleggen. Om te kunnen beleggen via tdg beurs heeft u een account nodig bij een online broker die toegang heeft tot deze beurs, zoals DEGIRO. Als u via tdg beurs wilt beleggen, moet u echter ook rekening houden met de aansluitingskosten, het valutarisico, de liquiditeit en de volatiliteit van deze beurs.

Geef een reactie