Als belastingadviseur loop ik in de praktijk tegen vragen aan over de btw-aangifte. Dit boek geeft mij vrijwel altijd de oplossing.

De Nextens BTW Almanak 2022 is dan ook een zeer nuttige handleiding en gids voor elke zzp’er of grotere ondernemer die zelf hun BTW-aangifte wil doen. Het boek biedt een duidelijk overzicht van alle aspecten van de BTW-regelgeving in Nederland en helpt de lezer deze informatie op een toegankelijke manier te begrijpen.

Daarnaast is de almanak ook uitstekend te gebruiken als naslagwerk doordat het zo uitgebreid is.

De voordelen:

  • Het boek bevat voorbeelden en cases die helpen om de theorie in de praktijk te begrijpen en toe te passen. Dit maakt het eenvoudiger om de juiste beslissingen te nemen bij het doen van je BTW-aangifte.
  • De BTW Almanak biedt ook duidelijke informatie over de verschillende BTW-tarieven, vrijstellingen, facturering en administratie.
  • Het boek is ook zeer gebruiksvriendelijk, met duidelijke en gestructureerde informatie die gemakkelijk te navigeren is. Dit betekent dat je snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt en dat je minder tijd hoeft te besteden aan het uitzoeken van de BTW-regelgeving.
  • Dit bespaart je tijd en stress, en geeft je de gemoedsrust dat je de BTW-aangifte op de juiste manier hebt gedaan.

Kortom, als zzp’er of ondernemer die zelf BTW-aangifte wil doen, is de Nextens BTW Almanak 2022 een onmisbare hulpmiddel om je te helpen de BTW-regelgeving te begrijpen en correct toe te passen.

Als belastingadviseur kan ik deze gids van harte aanbevelen.

Tip: Bij zakelijk aanschaf kunt van het boek de btw in aftrek brengen én de aanschafkosten opvoeren als zakelijke kosten.